طراحی سایت تعاملی به چه صورت است و چرا به این قبیل سایت‌ها نیاز داریم؟

آیا زمانی که شخصی خونگرم و صمیمی را می‌بینید احساس بهتری پیدا می‌کنید یا زمانی که شخصی سرد و خشن را ملاقات می‌کنید؟ احتمالا پاسخ شما شخص خونگرم و صمیمی است. درست متوجه شده‌اید! وب سایت‌های تعاملی نیز همچون افراد خونگرم و صمیمی هستند. در حالی که وب سایت‌های غیرتعاملی یا ایستا بدین گونه نیستند. نسل جوان و امروزی به محتوا و مطالبی جادویی و معجزه‌آسا برای خلق حس نزدیکی بیشتر با برند یا محتوای سایت نیازمند است. به همین علت، طراحی سایت تعاملی بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفته است.

website یا سایت تعاملی چیست؟

اگر بخواهیم به زبانی ساده بگویم وب سایت تعاملی چیست؟ باید بگوییم وب سایتی که با کاربران خود ارتباط برقرار می‌کند و قابلیت تعامل با آنها را افزایش می‌دهد. البته باید متذکر شد منظور از تعامل، اجازه دادن به کاربران برای کلیک کردن و کامنت‌گذاری نیست. بلکه خلق محتوایی سرگرم‌کننده، مشارکتی و جذاب برای آنها است. طراحی سایت‌های تعاملی علاوه بر تولید محتوایی جذاب باعث افزایش تعامل کاربران با سایت نیز می‌شوند. این قبیل محتواها به خلق حسی عمیق بین سایت (برند) و کاربر کمک می‌کنند. در واقع، هنگامی که یک وب سایت تعاملی ایجاد می‌‌شود، رابطه شما به عنوان یک برند با مخاطبانتان بهتر می‌شود. به این ترتیب، یک ارتباط دو طرفه بین خود و کاربران هدف‌‌تان خلق می‌کنید. براساس، تحقیقات انجام گرفته اغلب کاربران وب سایت‌های تعاملی بیش از کاربران وب سایت‌های ایستا به سایت  برمی‌گردند.

چرا باید به فکر طراحی سایت‌ تعاملی باشیم؟

حالا که متوجه شده‌اید Interactive website چیست؟ احتمالا تمایل دارید بدانید چرا نیازمند طراحی سایت تعاملی هستیم؟ امروزه کلیه مشاغلی که در حوزه دیجیتال فعالیت دارند، بیش از گذشته خواهان فروش و رقابت با رقبایشان هستند. البته، اغلب این کسب و کارها توجه به مسائلی همچون افزایش ترافیک سایت خود را فراموش می‌کنند. آنها صرفا خواستار جذب کاربر هستند. اما موضوعی که به آن توجه نمی‌کنند درگیر کردن کاربران با سایت خود است. اگر شما ایده‌ای برای افزایش تعامل کاربران خود نداشته باشید، نمی‌توانید یک وب سایت تعاملی موفق خلق کنید.

هنگامی که شما محتوای تعاملی خلق می‌کنید، کاربران زمان بیشتری را در وب سایتی شما به تعامل سپری می‌کنند. این موضوع باعث افزایش نرخ تبدیل وب سایت شما  و کیفیت سئو سایت‌تان می‌شود. وب سایت‌های طراحی تعاملی باعث خلق تجربه کاربری شخصی‌تر و لذت‌بخش‌تری برای مخاطبان می‌شوند. به همین خاطر، کاربر خوشحال‌تر از زمان ورود خود سایت را ترک می‌کند. بدین صورت، امکان بازدید روزانه و هفتگی کاربران از سایت افزایش پیدا می‌کند. همچنین، این قبیل کاربران تمایل بیشتری برای حفظ رابطه طولانی مدت با سایت خواهند داشت.

وب سایت‌های تعاملی به ثبت شدن آدرس سایت در ذهن مخاطب کمک می‌کنند. به همین علت، کاربران جدید بیشتری به توصیه دوستان و آشنایان خود به سایت مراجعه کرده و لینک ورودی سایت نیز افزایش پیدا می‌کند. نتایجی که در رابطه با خلق سایت‌ تعاملی به وجود می‌آید، در نهایت به نفع سایت شما عمل می‌کنند.

طراحی سایت تعاملی و تاثیرات آن بر مشاغل آنلاین

اینکه از ابتدای کار یک سایت اقدام به خلق و طراحی یک وب‌سایت تعاملی کنید، باعث می‌شود از رقبایتان سریع‌تر و آسان‌تر جلو بزنید. به دلیل اینکه از زمان طراحی سایت کاربر با اصول وب سایت آشنایی دارد، مطابق آن فرآیند تولید محتوایی سایت نیز کارآمدتر و نتیجه‌بخش‌تر خواهد بود. شما با کمک متخصصان و افراد حرفه‌ای می‌توانید به طراحی سایت‌ تعاملی بپردازید. اولین قدم شناسایی اهداف کسب و کار خودتان و پس از آن مشخص کردن نحوه تعامل کاربران با سایت است.

البته، اگر بودجه کمی برای طراحی سایت خود در نظر گرفته‌اید، توصیه می‌شود با توجه به الگوهای یک سایت تعاملی اقدام به طراحی سایت کنید. سازندگان سایت‌های تعاملی ویژگی‌هایی را که باعث افزایش تعامل کاربر می‌شوند، ارائه می‌کنند. اما شما آنهایی را که با اهداف تجاری‌تان مطابقت دارند برای سایت خود انتخاب کنید. به عنوان مثال، اگر پکیج زبان انگلیسی به فروش می‌رسانید. لحاظ کردن یک دیکشنری فارسی به انگلیسی آنلاین در وب سایت شما بسیار مفید و اثربخش خواهد بود.

ویژگی‌ها و عناصر تعاملی وب سایت‌های تعاملی

از ویژگی‌ها و عناصر کاربردی قابل ارتقا برای سایت‌های تعاملی می‌توان به استفاده از برنامه‌های کاربردی همچون شبکه‌های اجتماعی و ابزارهای تعاملی ساده اشاره کرد.

زمانی که شما کاربران خود را ترغیب به بازدید از صفحه اینستاگرام یا Facebook می‌کنید، آنها احساس نزدیکی زیادی با شما می‌کنند. شبکه‌های اجتماعی باعث نزدیکی بیشتر کاربران با برند شما می‌شوند. همچنین، به کارگیری ابزارهای تعاملی ساده مانند آزمون‌ها، بازی‌های فکری، دیکشنری، ماشین حساب و غیره مرتبط با اهداف کسب و کار شما می‌تواند نتایج فوق‌العاده‌ای خلق کند. براساس، تحقیقات استفاده از ابزارهای نرم افزاری ساده در وب سایت باعث افزایش تعامل کاربران می‌شود.

 در ضمن، به مجموعه عناصری که از آنها در سایت با هدف افزایش تعامل کاربران استفاده می‌شود، هم توجه داشته باشید. عناصری همچون حالت‌های شناور رنگارنگ روی پیوندها یا تصاویر و انیمیشن‌های جذاب و رنگی بسیار مناسب و کاربردی هستند. ایده‌های دیگری مثل فرم نظرخواهی، قرار دادن ابزارهای مخصوص چت و گفت‌‌وگو، خبرنامه‌ها هم ایده‌های جالب و کارآمدی هستند.

طراحی سایت تعاملی چه مزایایی دارد؟

حالا که پاسخ سوال خود در حوزه سایت تعاملی چیست؟ را به دست آورده‌اید احتمالا خواهان کسب اطلاعاتی در رابطه با مزایا طراحی سایت تعاملی هستید. طراحی وب سایت با سرعتی سریع رو به پیشرفت است و هر سال ایده‌ها و راه‌حل‌های جدید بیشتری در دسترس طراحان قرار می‌دهد. طراحی سایت‌ تعاملی را می‌توان یکی از راه‌های جذاب‌ و کاربردی افزایش نرخ تعامل سایت‌ها دانست. به واسطه ویژگی‌های سایت تعاملی کاربر می‌تواند با مطالب موجود در سایت بیشتر درگیر ‌شود. اما قبل از هر طراحی‌ای باید اطلاعات خود را در رابطه با مزایا و معایب طراحی سایت تعاملی افزایش دهید. به این ترتیب، ما تصمیم گرفته‌ایم این بخش را به مزایای طراحی سایت تعاملی و تاثیرات آن بر سئو سایت و برند شما اختصاص دهیم.

اولین مزیت، افزایش میزان تعامل کاربر با سایت است.

طراحی وب سایت تعاملی باعث افزایش میزان تعاملات کاربران با سایت می‌شود.  به این ترتیب، کاربران می‌توانند نظرات خود را در سایت نوشته و آنها را در اختیار شما قرار دهند. سپس، با تجزیه و تحلیل این داده‌ها می‌توانید به اطلاعات کاربردی و کارآمدی دسترسی پیدا کنید. این اطلاعات به بهبود سایت شما کمک به سزایی می‌کنند.

مزیت دوم، حس بهتری برای کاربر به واسطه وجود تجربه‌های شخصی‌ کاربر خلق می‌شود.  

هنگامی که پس از ورود کاربر به سایت چندین سوال شخصی از او پرسیده می‌شود، او حس لذت‌ بخشی از این تجربه پیدا می‌کند. به این ترتیب، کاربر احساس می‌کند یک نفر در طرف مقابل است و با او ارتباط نزدیکی برقرار می‌کند.

به واسطه سایت تعاملی می‌توانید مخاطبان هدف خود را بهتر شناسایی کنید.

هنگامی که در حال طراحی سایت تعاملی هستید، به مخاطبان هدف خود فکر می‌کنید. به اینکه آنها به چه بخش‌هایی از سایت علاقه‌مند هستند یا به چه برنامه‌هایی نیازمند هستند، می‌اندیشید. اما نکته‌ای که باید در نظر داشته باشید تمرکز بر یک بخش با هدف شناسایی بهتر کاربر است.  

با توجه به داده‌های کسب شده از سایت می‌توانید از رقبایتان پیشی بگیرید.

از دیگر مزایای طراحی وب سایت تعاملی پیشی گرفتن از رقبای شغلی‌تان است. علت هم این است که شما به واسطه سایت تعاملی با کاربران سایت تعامل نزدیکی برقرار می‌کنید. به این ترتیب، می‌توانید خدمت یا محصول بهتری به آنها بفروشید.

فروش آنلاین سایت شما افزایش پیدا می‌کند.

امروزه حدود ۹۰ درصد از فروشگاه‌های آنلاین به فروش محصولات خود از طریق سایت می‌پردازند. به واسطه سایت‌های تعاملی خرید آنلاین بسیار آسان‌تر و راحت‌تر انجام می‌شود. علت هم وجود گزینه‌های فراوان برای فروش آنلاین در این سایت‌ها است.

طراحی سایت تعاملی چه معایبی دارد؟

با اینکه طراحی وب سایت تعاملی یک ایده ناب و عالی برای اجرا است اما باید معایب این ایده را قبل از اجرایی کردن شناخت. در ادامه به برخی از معایب طراحی سایت تعاملی اشاره می‌کنیم.

اولین و بزرگ‌ترین عیب سایت‌های تعاملی پیچیدگی سایت و هزینه زیاد آنها است.

طراحی سایت‌های تعاملی یک کار هیجان انگیز و جذاب است، اما به همان میزان نیز به زمان و تلاش نیاز دارد. البته هزینه طراحی این قبیل از سایت‌ها بسیار گران است. بنابراین، اگر بودجه کمی دارید، طراحی وب سایت تعاملی برای شما انتخاب بهینه و مناسبی نیست.

دومین عیب، وجود نظرات منفی کاربران در سایت است.

همانطور که بالاتر به این موضوع اشاره کردیم، نظرات مثبت کاربران یکی از نکات مثبت سایت‌های تعاملی است. این در حالی است که نظرات منفی می‌تواند باعث آسیب فراوان برای برند شما شود. در حالی که می‌توانید از بازخوردهای منفی برای بهبود ویژگی‌های وب‌سایت خود بهره ببرید اما به همان نسبت هم نظرات منفی می‌تواند به اعتبار کسب و کار آنلاین شما آسیب بزند.

امنیت سایت‌های تعاملی در مقایسه با سایت‌های دیگر بسیار کمتر است.

یک عیب بزرگ برای اشخاصی که خواهان طراحی سایت تعاملی هستند، امنیت پایین این سایت‌ها است. سایت‌های پویا فقط بخشی تحت عنوان ارتباط سرور با مشتری دارند. به این ترتیب، از اتصال پایگاه داده استفاده نمی‌کنند. این در حالی است که وب سایت‌های تعاملی کاملا برعکس عمل می‌کنند. به همین خاطر، ممکن است امنیت سایت تعاملی به خطر بیفتد.

جمع بندی

شما با توجه به کلیه نکات ذکر شده می‌توانید تصمیمات دقیق‌تر و معقولانه‌تری نسبت به طراحی وب سایت تعاملی برای برند و محصولات خود اتخاذ کنید. حتما کلیه اطلاعات نظیر مزایا طراحی سایت تعاملی یا معایب طراحی سایت تعاملی را قبل از تصمیم‌گیری در رابطه با طراحی وب سایت تعاملی لحاظ کنید.

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *