چگونه ای‌نماد سایت را دریافت کنیم؟

چگونه ای‌نماد سایت را دریافت کنیم؟
فهرست مطالب

حتماً شما نیز بارها کلمه اینماد به گوشتان خورده است؛ اما آیا این می‌دانید اینماد یا نماد اعتماد الکترونیکی چیست؟ در دنیای امروز، اینترنت نقشی اساسی در زندگی مردم ایفا می‌کند. روزانه، خرید و فروش‌های زیادی از طریق بستر اینترنت صورت می‌گیرد. شبکه گسترده وب، فرصتی فراهم کرده تا افراد بتوانند بسیاری از کارهای روزمره خود را بدون نیاز به مراجعه حضوری و تنها با چند کلیک انجام دهند. از طرف دیگر، کسب و کارها این فرصت را پیدا کرده‌اند تا از محله و شهر خود فراتر رفته و محصولات و خدمات خود را در فضایی ملی و حتی بین المللی ارائه دهند.

اما یک مشکل اساسی برای خریداران و فروشندگان وجود دارد و آن‌هم جعلی بودن برخی از سایت‌ها است. عدم اعتماد خریداران، شانس فروش صاحبان حقیقی کسب و کار را کاهش می‌دهد. بنابراین باید روش‌هایی برای تشخیص سایت‌های قابل اعتماد وجود داشته باشد. یکی از این روش‌ها، توجه به نشان اعتماد الکترونیک یا همان اینماد سایت است. اینماد، نشانه‌ای است که از طرف مرکز توسعه تجارت الکترونیکی، وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت به عنوان مجوز و تاییدیه به کسب و کارهای آنلاین  اعطا می‌شود. در این مقاله، ضرورت داشتن اینماد، شرایط، ضوابط و مراحل دریافت نماد اعتماد الکترونیکی و انواع آن را بررسی خواهیم نمود.

ویژگی‌های یک وب‌سایت قابل اعتماد

  • مشخص بودن مالک: افراد باید بدانند که محصول خود را از چه کسی خریداری کرده‌اند و در صورت بروز هرگونه مشکل چه کسی پاسخ‌گو خواهد بود؟
  • گارانتی محصول و خدمات پس از فروش: اگرچه همه‌ی محصولات دارای گارانتی نیستند، اما وب‌سایت باید اطلاعات کاملی از نوع و شرایط گارانتی محصولات و در صورت لزوم، خدمات پس از فروش ارائه دهد.
  • مرجوعی و برگشت پول: درصورت وجود مغایرت در محصول ارسالی، یا بروز هرگونه اشتباه، خریدار باید بتواند به راحتی محصول خریداری شده را مرجوع کند. پس لازم است که تیم پشتیبانی سایت فروش اینترنتی، شرایط مرجوعی کالا و برگشت پول را به طور کامل توضیح دهد.
  • حفاظت از اطلاعات مشتریان: مشتریان برای ثبت نام در سایت و خرید محصول باید اطلاعات مهمی از قبیل نام و شماره تماس، کد ملی، نشانی پستی، اطلاعات کارت بانکی و… را در اختیار وب‌سایت شما قرار دهند. امنیت سایت، و دریافت گواهی نامه امنیتی SSL اهمیت بسیاری در حفاظت از داده‌های مشتریان دارد.
  • ارائه مشخصات کامل محصول یا جزئیات خدمات: مشخصات ثبت شده محصولاتی که در سایت قرار می‌گیرند باید کاملاً با خود محصول مطابقت داشته باشد تا مشتریان بتوانند به راحتی تصمیم بگیرند. اما برای تشخیص صحت اطلاعات وارد شده در فروشگاه اینترنتی و قابل اعتماد بودن آن فروشگاه، به کمک یک ناظر نیاز است. در کشور ما، این کار به عهده مرکز توسعه تجارت الکترونیک است تا با ایجاد زیرساخت‌های لازم و شرایط ایمن، زمینه تجارت الکترونیک سالم را فراهم کنند.
ویژگی‌های یک وب‌سایت قابل اعتماد

آیا دریافت اینماد سایت ضروری است؟

طبق قوانین جدید وزارت صنعت، معدن و تجارت، درگاه‌های پرداخت الکترونیک بانکی تنها به وب‌سایت‌هایی داده می‌شود که اینماد خود را دریافت کرده باشند. داشتن قابلیت پرداخت بانکی مستقیم، از ویژگی‌های ضروری یک وب‌سایت است. اینماد را می‌توان از‌طریق استعلام نماد الکترونیکی از پلیس فتا و استعلام در وب‌سایت enamad.ir شناسایی کرد. از طرفی، با داشتن اینماد، خریداران به راحتی یک کلیک می‌توانند اطلاعاتی مانند وضعیت نماد (تاریخ اعتبار آن)، آدرس، تلفن و پست الکترونیکی شرکت یا فروشگاه را مشاهده کنند و از معتبر ‌بودن فعالیت آن مطمئن شوند. پس در پاسخ به این سوال که آیا گرفتن اینماد ضروری است؟ باید گفت این کار به اندازه تمام مراحل راه‌اندازی یک سایت فروشگاه اینترنتی اهمیت دارد.

برای دریافت مشاوره تماس بگیرید!

انواع اینماد

  • نماد اعتماد الکترونیکی موقت: بعد از راه‌اندازی کسب و کار اینترنتی در صورتی که وب‌سایت شما، حداقل شرایط دریافت نماد اعتماد الکترونیکی را داشته باشد، می‌توانید برای دریافت اینماد سایت به صورت موقت اقدام کنید.
  • نماد اعتماد الکترونیکی دائم یک‌ستاره: مدتی پس از دریافت نشان موقت، مراجع مربوطه وب‌سایت شما را بررسی می‌کنند. اگر سایت شما شرایط لازم را دارا باشد، می‌توانید پیگیری‌های لازم برای دریافت نماد اعتماد دائم یک‌ستاره را انجام دهید.
  • نماد اعتماد الکترونیکی دائم دو ستاره: کسب‌وکارهایی که دارای نماد الکترونیکی یک‌ستاره هستند، با راه اندازی SSL می‌توانند اینماد خود را به دو ستاره ارتقا بدهند. گواهی SSL کمک می‌کند اطلاعات خریدار و فروشنده به صورت کد تبادل شود تا کسی نتواند از این اطلاعات سوءاستفاده کند.
انواع اینماد

شرایط لازم برای دریافت اینماد

  • داشتن سن قانونی: حداقل سن شما برای درخواست اینماد 18 سال تمام است.
  • ارائه کالا یا خدمات: وب‌سایت‌های خبری، علمی، یا سرگرمی واجد شرایط دریافت اینماد نیستند. شما تنها در صورت فروش کالا و خدمات می‌توانید نشان اعتماد خود را دریافت کنید.
  • مشخص بودن قیمت کالا و خدمات: پس از اینکه محصولات یا خدمات خود را با ارائه دقیق اطلاعات مربوطه وارد سایت کردید، باید قیمت آن را نیز به طور شفاف درج کرده و مطمئن شوید که مشخصات محصول و قیمت آن در پیش‌فاکتور و فاکتور نهایی قابل مشاهده است.
  • دامنه وب‌سایت باید متعلق به شخص درخواست دهنده باشد: به وب‌سایت Whois مراجعه کنید و با انجام یک استعلام ساده، مطمئن شوید که صاحب امتیاز دامنه خود شما هستید. دامنه شرکت‌ها نیز باید متعلق به خود مجموعه و یا یکی از اعضای هیئت مدیره آن باشد.
  • استعلام پلیس: پس از درخواست شما، کارمندان نماد اعتماد الکترونیک استعلام‌های لازم را از پلیس فتا دریافت می‌کنند تا بتوانند در باره صلاحیت شما تصمیم‌گیری کنند. اگر صلاحیت شما احراز نشود، نام شما در لیست سیاه سازمان قرار گرفته و امکان دریافت نماد از شما سلب می‌شود. اگر صلاحیتتان تایید نشد، می‌توانید وارد پنل کاربری خود شده و درخواست فرجام‌خواهی کنید، سپس با ارائه مدارکی که نشان دهنده صلاحیت شماست، به دادگاه مراجعه کرده و مجدداً درخواست خود را ثبت ‌کنید.
شرایط لازم برای دریافت اینماد

هزینه دریافت اینماد در سال 1403

پس از ایجاد حساب کاربری در سایت این نماد، می‌توانید تمامی مراحل درخواست، ارسال مدارک و دریافت نماد اعتماد الکترونیک را به صورت آنلاین انجام دهید. احراز هویت مالکیت کسب و کار، اطلاعات هویتی نظیر آدرس و شماره تلفن، احراز دامنه سایت و مجوزهای قانونی کار مورد نظر، مدارکی هستند که برای دریافت نماد اعتماد بایستی ارائه شوند. پس از ارائه این مدارک بایستی تعرفه اینماد به صورت آنلاین پرداخت شود. این تعرفه برای تمامی کسب و کارها یک مبلغ ثابت در حال حاضر برابر با ۱۷۵ هزار تومان می‌باشد. توجه داشته باشید که اینماد به مدت ۲ سال اعتبار دارد و پس از پایان مدت اعتبار، کسب و کار مورد نظر بایستی برای تمدید آن اقدام کند.

برای دریافت مشاوره تماس بگیرید!

آموزش ثبت نام برای دریافت اینماد

جهت ثبت‌نام اینماد برای سایت باید 8 مرحله زیر را طی نمایید.

  • مراجعه به سایتwww.sso.my.gov.ir، ورود به درگاه دولت من و ثبت نام
  •  تکمیل اطلاعات یا احراز اطلاعات هویتی
  • افزودن کسب و کار
  • کسب تاییدیه فنی
  • احراز صحت اطلاعات کسب و کار (احراز آدرس و شماره تلفن محل فعالیت ، شماره تماس کسب و کار اینترنتی و احراز تلفن همراه و آدرس پست الکترونیکی)
  • امضاء تعهدنامه الکترونیکی
  • پرداخت تعرفه
  • اعطای اینماد
  • درج کد مجوز بروی سایت

بعد از گرفتن اینماد، باید چه نکاتی را رعایت کنیم؟

از مهم‌ترین نکات کسب و کار اینترنتی، حفظ اعتماد مشتریان و تلاش برای جلب رضایت آنان است. باید در نظر داشته باشید که در صورتی که تعداد شکایات پاسخ داده نشده به بیش از ۵ مورد برسد، نماد شما تعلیق خواهد شد. همچنین این نماد به مدت ۲ سال اعتبار دارد و پس از آن باید برای تمدید مجدد آن اقدام کنید. در نظر داشته باشید که تغییرات مربوط به کسب و کار، نظیر تغییر آدرس و مشخصات دیگر، یا خارج شدن کسب و کار، از شرایط کسب و کار خرد را نیز باید در حساب کاربری خود اعمال نمایید.

نیاز به مشاوره دارید؟؟؟

مشاوره با کارشناسان وب پردازان رایگان است

جمع‌بندی

در این مقاله به بررسی نماد اعتماد الکترونیکی پرداختیم. اینماد، صاحبان کسب و کار را در فروش هرچه سریع‌تر محصولات و خدمات خود یاری می‌کند. افراد می‌تواند سفارش خود را در محل مورد نظر خود دریافت کنند و به این ترتیب رضایت آنان از خرید اینترنتی افزایش می‌یابد و این خود زمینه ساز تبلیغ مشتری برای جذب مشتری است. مراحل دریافت اینماد ساده و کم هزینه است و صاحبان مشاغل می‌توانند به راحتی برای دریافت این نشان اقدام کنند. این نماد، انواع مختلفی دارد و هر شخص می‌تواند با توجه به نوع کسب و کار خود، یکی از این نشان‌ها را دریافت کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

دریافت مشاوره

در هر زمان که نیاز به راهنمایی داشتید، ما آماده پاسخگویی به شما هستیم.